Selasa, 10 Mac 2009

aku, lagenda and BLM ku ..


sabtu,

i wake up early,hehe xsabar nak tunggu langit cerah,xmandi pun..dengan hanya berkain batik n t-shirt, aku buka pintu rumah,seksyen 11 still sunyi,ye la hari sabtu,mungkin ramai yang masih tengah berselimut..rasa aku nak je jerit "selamat pagi dunia"..huhu..tapi xpasal2 nanti aku kena tangkap masuk hospital gila pulak..hehe sebenarnya aku dah plan nak balik sepang,so aku nak basuhla BLM hitamku..lepas habis aku belek kereta aku,baru aku teringat lagenda merahku yang dah banyak berjasa pada aku..sori sayang,sebab sejak berkereta aku dah jarang naik kau..lepas tu,dah lama aku xstart..hampir 15 kali bru boleh hidup,hehe cian motoku..aku basuh lagenda aku jugak akhirnya..puas hati ni aku tgk dua2 bersih..anggun macam aku juga..

ahad,

my best friend wedding?? huhu..hows wonderful,tgk diorg naik pelamin,5thn bersulam kasih..aku pun pernah menjadi saksi cinta mereka..hehe,ye la asal dating je aku jadi peneman..bahagia diorang..hehe tahniah dari aku untuk nazatur shima n mohd suffian..moga bahagia ke anak cucu..n aku still belom jumpa lagi,doakan aku,aku pun doakan diri sendiri..huhu..lau jodoh xkemana..

isnin,

nothing interesting, hehe aku ngidam nak makan cekodok pisang, aku wat la sendiri nampak pisang kat dapur mak aku tu..petang tu,aku btolak balik shah alam dengan hati yang malas..kalau boleh aku nak bcuti sepanjang tahun,xbest la kerja..

Jumaat, 6 Mac 2009

LIFE?????/


Salam Kasih,good morning..Semalam aku ada la terbaca satu blog ,hehe ok gak la blog ni, while im reading this blog,my spirit really glowing,such something really special about this blog that attract my attention..hopefully one day i can make a freind with this guy..his writing make me fell sweeping that this is what im looking for..So aku ada la comment ckit apa yang dia tulis dlm blog dia.
berbunyi,
alhamdulillah..same like what im fell..but what can i say,u looking for something rite?sy juga dalam pencarian..i love my life rite now,i hav a family that really care about me..this year i hav change a whole of my life..my life style..my self especially..something like miracle..2day,i can say no to the wrong thing that i hav done in the past year..i love my self more than b4..even i dont have a boyfriend 2day,but i still can smile,can fell a happiness..

Sama-samala aku ingat yang aku juga kadang kala alpa dengan kehidupan aku..dosa-dosa yg pernah aku buat..Ya Allah kau tunjuk kan aku jalan ke arah kebaikan,jauhi aku dr kejahatan..

Khamis, 5 Mac 2009

apa yang ada dalam hati aku sebenarnya??
















Kerinduan teramat sangat,masih jelas dalam ingatan aku..senyuman nya,kasih nya..Ya Allah kenapa sekian lama kenangan itu berlalu, tapi hatiku masih belum bersedia melepaskan dia..Ya Allah berikan aku sumber kekuatan..Walaupun dia pernah melukakan hatiku,tapi aku tetap berdoa dia akan menemui bahagia nya..aku??masih disini,mencari dalam pencarian..Pencarian??umum,saja aku xnyatakan apa yg aku cari,sebab banyak yg aku cari..thn ni lembaran baru dalam idup aku..Ya Allah berikan aku pedoman n hidayah mu..Aku tau semakin aku cari,semakin banyak yg aku dapat..tapi dalam soal jodoh,aku rase belom lg tiba untuk aku..biar pun aku pernah bcinta sebelom ni,tapi kali ni macam payah je aku nak buka pintu hatiku..mungkinkah luka semalam mghantui ku n buat aku lebih berhati2 untuk mencari cinta dari seorang insan bergelar lelaki..chaiyok..chaiyok little lily..lily is lily..lily will not be a rose..same my self..aku terus berjuang..kalau hidup penuh pgorbanan,aku sanggup..aku redha..

Rabu, 4 Mac 2009

good morning shah alam

hehe..wake up with a smile..Ya Allah berikan aku sumber kekuatan..

menangis aku..

Bila hati aku mula menangis..Ya Allah,kuatkan hatiku..Ya Allah aku akan tetap dgn semangat aku..Ya Allah permudahkan jalan hambamu yg hina ni..Ya Allah andai dtdirkan aku mati,biar la mati aku dalam keimanan..Ya Allah ampun kan dosaku Ya Allah..Temukanku aku dalam pencarianku..