Selasa, 21 April 2009

trying 2make everything look perfect..


salam kasih..
aku xtau la sama ada kena-mgena @ x title aku dgn apa aku nak taip ni..Aku masih aku, impak dr hubgn aku n azli dah putus xla ketara sgt..mungkin aku cuma rase sunyi maklumla aku kat s.alam ni xde kwn2,nak pg mana2 pun xde geng..mungkin ada hikmah aku bkeadaan mcm gini, at least time mcm ni la ku leh pk pasal diri sendiri, kete aku, family aku..mungkin keadaan mcm ni leh elakkan aku dr melakukan benda2 yg "bodo"..n paling penting aku nak dekat exam, susah ckit kali ni bukan sbb B.Sc in Information Management tp sebab aku kena hadapi dua situasi kerja n study..Sedar x sedar dah nak abis dah semester pertama, tp aku akui aku dah lelah bkejar-kejar balik kerja terus pg kuliah..balik kuliah pun dah pukul 10.00mlm...semangat..aku kena terus kuat..kesusahan hari ini pasti mbuahkan hasil n nikmat utk seluruh hidupku..

perempuan bkerjaya vs. jodoh???
betul ke berat jodoh??hehe sound mcm seram je..yg paling penting niat aku utk mgejar cita2 ni..aku lahir dalam family bukan org berada..so masa kecik2 dulu mak aku bniaga nasi lemak,n sbb nak dpt duit blanja abg,aku n jiji, bawak pg sekolah jual kat kwn2..aku ingat lg sume tu..aku kejar sume ni sbb aku xnak one day masa aku ada anak2 nanti diorg rase ape yg penah aku rase..

memilih??
bukan memilih sgt tp xsemudah nak beli ikan kat pasar..doa tu jalan terbaik..aku xtutup pintu hati aku ni..aku akan terima lelaki yg leh terima aku..aku xpilih lelaki yg bharta, tp cukup la dia tahu tanggungjawb sbg seorg suami apabila aku kawin kelak..

diri aku..
lately aku dah start diet..hehe utk mencari yg sesuai utk aku..maybe penampilan juga penting..chaiyok..chaiyok..little lily..aku pcaya 1day mesti ada punye yg penting aku kena melihat dunia aku hari ini dgn kanta mata hatiku..hihi..

Khamis, 9 April 2009

bodoh ke aku bila..

aku dah jumpa dia..akhirnya selepas 3bln aku berusaha..finally i found him..aku dah seronok sgt..tapi sebelum aku jumpa dia,aku dah niat dah dalam hati..aku kena redha n terima klu dalam masa 3bulan(tempoh aku lost contact dgn dia) dia dah jumpa penganti aku..tapi aku bsyukur sebab dia still nak hubungan kami berterusan..mean im still his gf..kata sepakat dah di ambil,dia bawak aku jumpa family dia..sepanjang aku berada di kampung dia,kepala aku ni xlekang dr tudung..dalam bilik je aku buka, sebab dia dah awal2 ckp dia xnak aku tanggal tudung bila ada kat rumah mak dia, lau ada jodoh kami, pas kawin aku hanya xpakai tudung bila aku bersama dia..Dia bawa aku mandi kat jeram kat area kg dia,mandi kali ni pun aku pakai tudung..Ya Allah terima kasih menemukan aku dgn lelaki ini,membawa seribu sinar utk aku..dan yg paling penting,alhamdulillah mak dia dah bkenan sgt kat aku..masa aku nak balik shah alam mak dia sempat ckp klu dtg sepang kali ni maybe bawak rombongan meminang..

aku bodoh bila dia menghilangkan diri lagi kali ni,aku call xjawab..dan aku pening pikir nape dia buat aku mcm ni..aku teringat balik niat aku sebelum,redha..yg pasti sekarang ni aku kena redha,aku kena ikhlas..Ya Allah aku terima semua ini sebagai dugaan untuk aku terus kuat hadapi kehidupan ini..Ya Allah kau beri lah aku kekuatan,beri aku pedoman..Ya Allah titip hidayah untuk hambamu ini..Aku kembali teruskan hidup kali ini biarpun pelamin anganku musnah..

Pada dia, apa yang pasti aku redha, aku terima apa yg terjadi antara kita..aku pasti doakan kau bahagia..jaga diri..pilih yg terbaik yg pasti bukan aku..