Isnin, 2 Mei 2011

cinta ke??ke perah santan??


Salam guys..
Today saya nk citer pasal saya yg telah perah santan dgn one guy..OMG..what a stupid thing i ever done??i have meet one guy ni actually dia ex junior saya masa kat sekolah..erm..dia not bad, keje bagus...hensem....masa dia cakap dia dah fall in love dgn saya tuh..dia cakap semua ni xbetul, mcm mana dia leh jatuh cinta maybe sbb otak dia rosak ckit..lau dia tjumpa blog ni, xpela saya nak cakap "memang otak ko rosak la kut..n xpe skang aku akui ko tsilap cakap masa tuh"

Saya ni bila dia cakap mcm tu..berdebar2 hati..konon2 saya pun dah terjatuh cinta..sekali perah santan rupanya..hahahaha..xpela ni pengajaran cik nur oi..next time xmoh cakap2 pasal cinta lg..xmoh pk..lets love come at the right time..pasal mamat tu, hopefully pas ni aku xjumpa ko lg..samada kat dunia realiti, kat ym, call ke..sebab masa ko dah tamat, sila pergi jauh dari aku..n saya pk positif ni hanya satu dugaan tuhan untuk menguji ketahan rohani n fizikal sy..n sy perlu meneruskan perjalanan ni..tinggalkan kenangan itu di persimpangan waktu itu..

OK la time to get a shower..Bye..

Ahad, 1 Mei 2011

rejeki murah lately

Salam korang,
lama xupdated blog, almaklum la saya kan seorang penjawat awam yg komited(mcm best jek)..alhamdulillah, lately rezeki saya murah ckit..dari episod bermulanya dapat gift hanset sampai la episod saya dapat penyelarasan gaji dr P1T1 ke P1T10..PT ni mcm tangga gaji la..rasa2nya ramai org yg tau ni kan??erm alhamdulillah, deserve to have that, i think..rasa mcm apa yg telah saya korban kan selama ni,belajar menjadi seorang yang ikhlas..akhir nya beroleh rezeki..kali ni saya akan belajar utk jadi lebih ikhlas..

tapi dalam pada rezeki melimpah ruah, mesti ada sedikit ujian utk kita sebagai umat NYA...dalam keadaan kesibukkan saya study,mcm2 project,mcm2 assignment nak kena hantar, saya mendapat panggilan telefon, my mom sakit..masa tu dah mlm n memandangkan seremban n shah alam tu jauh, sy decide utk bertolak keesokan harinya..mcm2 perasaan masa tu..mak sy di sah kan menghidap apendiks n bertambah sakitnya bila benda tu dah pecah dalam..sebelum operate, doctor sugery dtg dia citer la mcm mana operation akan dilakukan,bermacam2 benda leh jadi..n disebabkan im the only girl among my sibling..of course dah jadi tggjawab sy..hurm..mcm situasi berlaku, ada ketika mak xsempat g toilet..tapi tu tggjawab kita, n terus terpikir....
pengorbanan mak satu ketika dulu lagi besarn dah tiba masa utk sy balas balik jasanya..alhamdulillah semuanya selamat..n skang mak dah sihat...maybe rezeki peyelarasan gaji ni pun sebab hikmah jaga mak..syukur..syukur..

ok lah korang dah samapi masa utk bhenti menaip..semoga berjumpa lg..

Jumaat, 11 Mac 2011

kenangan itu


Assalamualaikum,
Selamat pagi, entah gile meroyan ape tiba2 sy updated blog ni selepas terbiar bersarang hampir 1 1/2 thn..hurm...apa jadi kat sy skang, kenapa dan mengapa dah bertahun x mengupdate blog..mungkin ada korang yg pk apa terjadi pada sy, sehingga lenyap hilang entah kemana..sorry korang, diri ini terlalu bzy berjuang utk study..mcm2 perkara terjadi dalam tempoh ni, bermacam persimpangan yang sy lalui, tapi alhamdulillah, semua nya selamat dan ok saje..pengalaman ini yg buat sy lebih matang dan memahami alam dewasa ini...Untuk pengetahuan semua, sy still single lagi..hihihi ade lah peluang korang ni(mcm la sy ni cun sgt)..sekarang ni sy msih menjadi penuntut uitm, masih lagi bergelar org gomen, masih lagi memandu kereta saga blm dan masih lg(berapa byk lagi da..)....huhu..ok la xde idea nk terus menaip pjg..