Ahad, 1 Mei 2011

rejeki murah lately

Salam korang,
lama xupdated blog, almaklum la saya kan seorang penjawat awam yg komited(mcm best jek)..alhamdulillah, lately rezeki saya murah ckit..dari episod bermulanya dapat gift hanset sampai la episod saya dapat penyelarasan gaji dr P1T1 ke P1T10..PT ni mcm tangga gaji la..rasa2nya ramai org yg tau ni kan??erm alhamdulillah, deserve to have that, i think..rasa mcm apa yg telah saya korban kan selama ni,belajar menjadi seorang yang ikhlas..akhir nya beroleh rezeki..kali ni saya akan belajar utk jadi lebih ikhlas..

tapi dalam pada rezeki melimpah ruah, mesti ada sedikit ujian utk kita sebagai umat NYA...dalam keadaan kesibukkan saya study,mcm2 project,mcm2 assignment nak kena hantar, saya mendapat panggilan telefon, my mom sakit..masa tu dah mlm n memandangkan seremban n shah alam tu jauh, sy decide utk bertolak keesokan harinya..mcm2 perasaan masa tu..mak sy di sah kan menghidap apendiks n bertambah sakitnya bila benda tu dah pecah dalam..sebelum operate, doctor sugery dtg dia citer la mcm mana operation akan dilakukan,bermacam2 benda leh jadi..n disebabkan im the only girl among my sibling..of course dah jadi tggjawab sy..hurm..mcm situasi berlaku, ada ketika mak xsempat g toilet..tapi tu tggjawab kita, n terus terpikir....
pengorbanan mak satu ketika dulu lagi besarn dah tiba masa utk sy balas balik jasanya..alhamdulillah semuanya selamat..n skang mak dah sihat...maybe rezeki peyelarasan gaji ni pun sebab hikmah jaga mak..syukur..syukur..

ok lah korang dah samapi masa utk bhenti menaip..semoga berjumpa lg..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan